Anasayfa | Portal | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı | Mesaj Panosu | Otel ve Pansiyonlar |

Forum Anasayfası Forum Anasayfası >HERTELDEN PAYLAŞTIKLARIMIZ >Hertelden paylaşmak istediklerimiz.
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Problemle, çözüme odaklanmak arasındaki fark !

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mehmedim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 18
  Alıntı mehmedim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Problemle, çözüme odaklanmak arasındaki fark !
    Gönderim Zamanı: 02.Ara.09 Saat 11:41pm

PROBLEME ODAKLANMAK İLE COZUME ODAKLANMAK ARASINDAKİ FARK

Hayatta hiçbir problemle karşılaşmadan yaşamak elbette imkansız. Ancak asıl önemli olan problemlere çözüm üretebilmek. Peki nasıl? Aşağıda iki farklı durum karşısında uygulanmış iki çözüm yolu örneği var. 

Durum 1: NASA uzaya astronot gönderdiğinde tükenmez kalemlerin yer çekimi olmayan ortamda çalışmadığını fark etti.  Yerçekimi olmadığı için mürekkep kağıdın üzerine akmıyordu.

Çözüm 1: Bu problemin çözümü NASA´ya ilave 12 milyon dolara mal oldu. Öyle bir tükenmez kalem ürettiler ki bu kalem yerçekimsiz ortamda, yukarı yönde, suyun altında ve sıfırın altından 300 °C´ye kadar olan sıcaklıklarda yazı yazmaya olanak sağlıyordu.

Çözüm 2: Peki Ruslar ne yaptı...?? Kursun kalem kullandılar. :))

Durum 2: Japon yönetim sistemindeki en hatırda kalır çalışmalardan bir tanesi Japonya´daki en büyük kozmetik firmalarından birinde yaşanan boş sabun kutusu problemidir. Müşterilerden birisi firmaya, aldığı sabun kutusunun boş olduğu konusunda şikayette bulunmuştur.

Yetkililer hemen, üretilip paketlenen sabun kutularını sevkiyat birimine gönderen hattı izole ettiler. Bu sırada bir şekilde bir sabun kutusunun hattan içi boş şekilde geçtiği tespit edildi. Yönetim, mühendislerine problemi çözmesi için talimat verdi.

Çözüm 1: Mühendisler iki kişi tarafından kullanılan yüksek çözünürlükte bir X-ışını cihazı tasarlamak için ciddi uğraş verdiler. Bu sayede hattan gecen bütün sabun kutuları izlenebilecek ve boş olmadıklarından emin olunacaktı.

Çözüm 2: Küçük bir şirketteki sıradan bir işçi ayni problemle karsılaştığında, X-ışını vb karmaşık şeylerle uğraşmadı, onun yerine farklı bir yol buldu. Güçlü endüstriyel bir elektrikli vantilatör alarak hatta doğru yöneltti. Vantilatörü açtığı anda dolu olan kutular hattan geçerken boş olanlar hattın dışına doğru savruldu.

Bu örneklerden de görüleceği gibi, hayatta zor problemlerin basit çözümleri olabilir. İşin püf noktası probleme değil, çözüme odaklanmak. Belki de size çok zor görünen bir problemin çok basit bir çözümü vardır. Her zaman çözüm odaklı olabilmeniz dileğiyle...

Düzenleyen mehmedim - 02.Ara.09 Saat 11:43pm
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.54 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

Bu Sayfa 0.032 Saniyede Yüklendi.